Váš nákupný košík je prázdny

Ste neprihlásený

5% zľava na prvý nákup

Využite jedinečnú akciu na prvý nákup. Registrujte sa a získajte 5% zľavu v našom E-SHOPE

03.11.2020 Moderné obrazy na stenu: Aké motívy sú dnes in?

Aký obraz vybrať na stenu ?

Aký motív obrazu je IN? 

V minulosti patril obraz na stenu prakticky do akéhokoľvek interiéru a dnes tomu nie je inak. Práve podľa krásnych obrázkov sa na prvý pohľad spozná, že sú vnútorné priestory konkrétneho domu alebo bytu naozaj obývané. Veď výberom obrazov na stenu sa ihneď zistí, aký má konkrétny majiteľ nehnuteľnosti vkus.

obraz na stenu

Ak aj vy aktuálne uvažujete o zaobstaraní nejakého moderného obrazu, ste na správnej adrese. V nasledujúcich riadkoch vám totiž prezradíme, čo treba brať pri tejto neľahkej voľbe do úvahy a aké obrazy sú dnes moderné. Možno sa aj vy inšpirujete a nájdete tú správnu cestu k tomu, ako by ste mali vtlačiť vášmu interiéru tú správnu tvár, ktorú budú všetky návštevy obdivovať.

Zabudnite na tradičné rámy na obrazoch


Keď sa pozriete na akýkoľvek starší obraz, jednoznačne na prvý pohľad zaujme pomerne masívnym rámom. Ten sa v minulosti vyrábal prakticky pre akékoľvek prevedenie maľby, rytiny a čohokoľvek iného. Súčasné obrazy na stenu sú trochu odlišné.

Vsádzajú oveľa viac na minimalizmus a akúsi monumentálnosť doby dávno minulej im chýba, čo je len dobre. Veď tradičné obrazy s masívnymi rámami by sa dnes do minimalisticky a funkčne poňatých interiérov ani nehodili. Ak sa pozriete na krásne moderné obrazy, rám vám určite chýbať nebude.

Súčasnosti sú najlepšie viacdielne obrazy


Ak chcete mať skutočne nevšedné prevedenie obrazu, nebojte sa staviť na viacdielne modely. Tie môžu zobrazovať len jeden jediný motív, však napriek tomu spravidla vyzerajú perfektne. Koncept tým, že je plocha obrazu rozčlenená do niekoľkých častí, neutrpí fakticky žiadnu ujmu.

Naopak menšie medzery medzi časťami viacdielneho obrazu vytvorí veľmu zaujímavú kompozíciu so všetkým. Motívy viacdielnych obrazov sa rôznia, pričom veľmi obľúbené sú predovšetkým najrôznejšie obrazy krajiny a príroda.

Tropické rastliny v rôznych variáciach


Pomerne vďačnou témou je tropický dažďový prales. Veď práve tu sa nachádza obrovské množstvo rôznych zaujímavých rastlín a žijú tu zvieratá, ktoré len tak nikde inde nestretnete. Zobrazenie tradičných zelených stromov v kombinácii s ďalšími motívmi vyzerá na stene naozaj kúzelne. V každom prípade mnohokrát postačí len napríklad také palmy. Tie bývajú zobrazené nielen v rámci poraste dažďového pralesa, ale aj v kombinácii s pieskom pokrytými plážami.

Obrazy tých najslávnejších majstrov


Patríte medzi vyznávačov diel najznámejších svetových majstrov? Prečo nie? Veď ich obrazy sa dodnes vystavujú v tých najznámejších galériách po celej našej planéte. A aké sú teda najobľúbenejšie diela, ktoré sa v poslednej dobe hojne predávajú? Ako prvý by sme mohli menovať napríklad slávnu Guernicu Pabla Picassa.

Tento obraz zachytáva bombardovanie rovnomennej obce v roku 1937. Táto tragická udalosť bola namaľovaná úplne unikátne formou a umiestnenie takéhoto obrazu v interiéri len doloží váš vybraný umelecký vkus. Ak patríte skôr medzi vyznávačov prírodných motívov, pokojne môžete voliť tradičné motív slnečnica od Vincenta van Gogha

Obrazi ľudí v akcii


Už stredoveký filozof Protagoras hovoril jasne o tom, že človek je mierou všetkých vecí. Dnes je tomu rovnako. Možno aj z toho dôvodu sa oplatí mať doma obrázky, ktoré zobrazujú človeka. Môže sa pritom jednať o najrôznejšie podoby zachytenie ľudských bytostí. Naše telo je pomerne zložitým organizmom, ktorý celkom iste stojí za skúmanie. Zakúpiť si možno ako klasické portréty ľudí pri práci i zábave, tak napríklad práve človeka skúmaného vedcom. Že nič také nepoznáte a podobné obrazy na plátne či inde neexistujú? Nezmysel.