Váš nákupný košík je prázdny

Ste neprihlásený

5% zľava na prvý nákup

Využite jedinečnú akciu na prvý nákup. Registrujte sa a získajte 5% zľavu v našom E-SHOPE

09.06.2020 Ako si vybrať obraz do bytu alebo kancelárie?

<p>Ako si vybrať obraz do kancel&aacute;rie alebo bytu? Preč&iacute;tajte si n&aacute;&scaron; članok, kde v&aacute;m vysk&uacute;&scaron;ame s t&yacute;m pom&ocirc;cť</p>

Ako si vybrať obraz do bytu?

"Obrazy a iné plošné dekorácie sú ako zaujímavá farebná kravata na kvalitnom novom obleku"

Prostredníctvom obrazov môžeme interpretovať naše myšlienky, pocity, záľuby, odrážajú náš individuálny vkus. Zariadenie bytu nie je už len o funkčnosti a životnosti, ľudia stále viac hľadajú nábytok a doplnky, ktoré vyvolávajú určitú emóciu a estetický zážitok . Dizajn a štýl zariadenia a trendy v dekoráciu interiérov sú dnes veľmi dôležité, pretože ovplyvňujú a dotvárajú celkovú atmosféru domova .

obraz na stenu

Dnes už nemusíte mať ručne maľovaný obraz a vysoko cenený originál k tomu, aby bol obraz reprezentatívnym skvostom vášho interiéru. Moderný bytový dizajn fantázii medze nekladie, trh je plný obrazov s rozmanitými abstraktnými aj konkrétnymi motívmi, rôznych tvarov, veľkostí i materiálov. V ponuke máme  obrazy krajín či kvetín, cez známe portréty, populárne obrazy, až po najnovšie trendy v podobe obrazov s hodinami, 3D obrazy, digitálnych či stále obľúbenejších viacdielnych obrazov, ktoré prinášajú kreatívne prevedenie jednoduchým, menej výrazným motívom. Jednoducho každý si nájde to svoje. 

Správny obraz dokáže urobiť z každého bytu unikát

Ak váhate pri výbere obrazu do jednotlivých miestností, prinášame vám pár rád, ktoré vám pomôžu uľahčiť vaše rozhodovanie.

Obraz do obývacej izby

Obývačka predstavuje dominantný miestnosť celého bytu či domu. V tejto izbe odpočívame pri TV alebo dobrej knihe, trávime čas s rodinou a tiež prijímame návštevy, takže predstavuje spoločenskú časť každého príbytku. Všetky tieto činnosti podnecujú k tomu, aby dizajn v miestnosti bol harmonický a zároveň reprezentatívnx. Obrazy by mali na prvý pohľad zaujať, zanechať v návšteve dobrý dojem a vytvoriť v izbe príjemnú a priateľskú atmosféru. 

obraz do obývačky

Či už hľadáte obraz "iba" ako zaujímavý bytový doplnok, ktorý svojím dizajnom doplní chýbajúce skladačku do vášho štýlového interiéru alebo chcete, aby váš obývacia izba o vás niečo vypovedal, vyjadroval vašu osobnosť a veci, ktoré máte radi, nezabudnite pri výbere obrazu na váš osobné vkus a vyberajte srdcom .

Základné pravidlo znie:

Pri výbere obrazu do obývacej izby vychádzajte z celkového dizajnu izby.

Pokiaľ ide o motív obrazu , riaďte sa ostatným vybavením obývacej miestnosti. Ak je váš interiér zariadený skôr jednoducho a striedmo, v štýle modernej elegancie, voľte obraz s výraznejšou, nepravidelnou štruktúrou motívu. Odporúčame napríklad abstraktný obraz alebo viacdielne obrazy. V interiéri, ktorý je naopak štýlovo zariadený výrazným nábytkom či doplnky, voľte obrazy jednoduchších motívov, jemnejších farieb, ktoré budú harmonicky ladiť s ostatným vybavením. 

A čo počet obrazov? Pri výbere obrazu do obývačky sa môžete zamerať na jeden veľký obraz s výrazným motívom a farbami, ktorý bude dominantou celej miestnosti, alebo vytvoriť kompozíciu s viacerými menšími obrazmi, zobrazujúcimi spoločnú tému. Obe možnosti sa výborne hodí nad sedačku . U veľkého obývacej izby neurobíte chybu, ak zavesíte obrazy na viacerých stien.

Obraz do spálne

Spálňa je hlavným miestom odpočinku a relaxácie, preto by ste si mali dať skutočne záležať na tom, aby dýchala pokojnou atmosférou, ktorá priamo navádza k nerušenému spánku. Pri výbere doplnkov myslite nato, že spálňa by si mala zachovaťpriestrannosť a vzdušnosť, preto neodporúčame tento interiér dekorovať veľkým množstvom nábytku a doplnkov. Postačí jeden obraz nad posteľ , ktorý hovorí za všetko, napríklad brilantné fotoobraz či klasický obraz na plátne s príjemným motívom v harmonických farbách. 

obraz do spálne

Čo sa týka farebnosti obrazu do spálne , teplé farby ako červená, ružová či oranžová dokážu oživiť priestor, dodajú mu vášeň a veselú atmosféru, ale neodporúčame ich používať na väčších plochách.  Radšej ich kombinujte s nevýraznými motívmi.

Nie náhodou v prírode nájdeme z farieb najviac zelenej a modrej. Spoločne s hnedou v nás evokujú stabilitu a pocit prirodzenosti. Preto obrazy do spálne , ktoré kombinujú prírodné farby, sú vhodné vo všetkých veľkostiach . Odporúčame aj moderné viacdielne obrazy, kde sa nemusíte báť experimentovať so zložitejšími a výraznejšími motívy.

Obraz do kuchyne

Kuchyňa v súčasnosti nie je len priestorom pre varenie, jej súčasťou býva obvykle tiež jedáleň a v moderných interiéroch je často prepojená aj s  obývacou izbou . Pri výbere obrazu do kuchyne by ste sa mali zamerať na vyjadrenie atmosféry, ktorádodá chuť k jedlu, a zároveň harmonicky prepojí rôznorodé funkcie kumuluje sa v tomto priestore.

obraz do kuchyne

Z hľadiska motívu môžete obraz do kuchyne voliť tak, aby podporil funkciu jedálne , vítané sú obrazy s ovocím, kávy či iných pochutín . Nemusíte sa však obávať popustiť uzdu vašej fantázii, dať priechod vašej osobnosti a vytvoriť kompozíciu, ktorá príjemne spojí napríklad kuchyňa s  obývacou izbou , prostredníctvom vašich záľub alebo cez zaujímavé makro fotografie. Podobne ako v obývacej izbe, odporúčame tiež trendové viacdielne obrazy , pri ktorých sú jednotlivé diely spojené jedným motívom a pôsobí veľmi štýlovo .

Obraz do pracovne či kancelárie

Obraz do kancelárie je jednoduchým, ale veľmi účinným nástrojom, ako zútulniť pracovný priestor, a zároveň psychologicky podporiť pracovný výkon. Vytvorte si v ňom príjemnú atmosféru a harmóniu pomocou obrazov na stene. Nebojte sa využiť aj moderné fotoobrazy s motívom vašich priateľov či rodiny , ktoré spríjemnia váš čas strávený v pracovnom prostredí. Budete sa tak cítiť ako doma.

Pre výber obrazu do kancelárie je veľmi dôležitá správna voľba farieb a motívu. Prikláňame sa skôr k prírodným farbám , podobne ako sme vám odporučili pre obraz do spálne. Zelená, modrá či hnedá farba navodzujú prirodzenosť a stabilitu , navyše zelená farba pôsobí všeobecne upokojujúcim dojmom, takže vám pomôžu vytvoriť príjemné pracovné prostredie. V zamestnaniach, ktoré vyžadujú sústredenie, odporúčame voľbu bielej a šedej farby, ktoré podporujú koncentráciu .

obraz do kancelarie

Obraz do kancelárie by mal zachytávať menej výrazné motívy, ktoré vás nebudú rušiť od práce a odvádzať vašu pozornosť. Ak je však vaša práca tvorivého charakteru a pracovné prostredie by malo rozvíjať kreatívne myslenie, rozhodne stavte na žltú, oranžovú či červenú farbu, ktoré podnecujú inšpiráciu a kreativitu.

Obraz do detskej izby

Detská izba je pre každé dieťa útočiskom, miestom, kde si vytvára svoj vlastný svet, v ktorom je možné všetko. Na jednej strane má v tejto izbe svoje obľúbené hračky, milované postavičky svojich hrdinov a vykonáva svoje obľúbené aktivity, ale u starších detí je aj miestom, kde si plní svoje školské povinnosti, preto by ste mali pri výbere obrazov myslieť naviacúčelové využitie tejto miestnosti. Všeobecne však platí, že obrazy by mali u detípodnecovať kreativitu, chuť učiť sa a vzbudzovať dobrú náladu a príjemné pocity.  

obraz do detskej izby

Preto odporúčame voliť obrazy pestrých farieb, rôznych zaujímavých tvarov, s obrázkovými motívmi, rozprávkovými postavičkami, zvieratkami a podobne . Vyberajte podľa osobnosti a záujmov svojho dieťaťa. Ak sú steny izby rôznych farieb, pri doplnkoch a teda i obrazoch sa v motívoch a farbách mierne. Pri jemnejších farbách stien a nábytku sa naopak môžete pri výbere obrazu "vyblázniť" a popustiť uzdu vašej a hlavne detskej fantázii. Nechajte vaše dieťa samo povedať, čo sa mu páči. Odporúčame zvoliť viac menších obrázkov, ako jeden veľký. 

 

Vyberte si z našej bohatej ponuky obrazov na stenu.